De ce trosnesc articulațiile? Când ar trebui să te îngrijorezi

thin

10 octombrie 2022


Sfaturi pentru a-ți păstra articulațiile sănătoase

De multe ori, atunci când ne mișcăm, simțim că articulațiile trosnesc. Cauza? Bulele de azot și dioxid de carbon din lichidul sinovial care se blochează, apoi sunt eliberate în timpul anumitor mișcări. De regulă, dacă articulațiile trosnesc nu trebuie să ne îngrijorăm, cu condiția ca acest lucru să nu fie cauzat de o lovitură sau o de o problemă medicală. Totuși, există situații când aceste zgomote pot indica o prezența unei afecțiuni. Află mai departe care sunt simptomele!

Articulații dureroase

Zgomotul produs de articulații poate fi rezultatul unei deteriorări a cartilajului și a osului. Diferite tipuri de artrită cauzează inflamație, care afectează mișcarea articulațiilor. De exemplu, osteoartrita este o afecțiune ce apare pe măsură ce îmbătrânim. Cartilajul este afectat, ceea ce duce la umflare și durere, iar dacă stratul protector al articulației este distrus, atunci zgomotul va fi însoțit și de durere.

Inflamație, durere și pocnituri ale articulațiilor

Meniscul este un strat subțire de cartilaj, poziționat între articulațiile femurului și tibie. Dacă acel cartilaj este distrus, marginile rupte pot fi prinse în timpul mișcării, ceea ce cauzează inflamație, durere și pocnituri ale articulațiilor.

Durere în spatele rotulei

O durere surdă simțită în spatele rotulei, însoțită de obicei de un scârțâit în timpul mișcării, poate indica prezența unei leziuni sau poate fi un semn al uzurii.

Dacă experimentezi una din cele trei simptome prezentate mai sus, este recomandat să te adresezi medicului specialist. E important să afli cauza pentru care articulațiile trosnesc și te dor, deoarece aceste simptome pot indica prezența unor afecțiuni.

Cum să îți menții sănătatea articulațiilor

Pentru a-ți proteja articulațiile, menține un stil de viață sănătos, care include:

  1. Păstrează o greutate optimă. Greutatea în exces pune presiune asupra articulațiilor.
  2. Fii activ. Exercițiile fizice regulate asigură mobilitatea articulațiilor.
  3. Mănâncă sănătos. O alimentație echilibrată te ajută să te menții în formă.

Pentru funcționarea normală a cartilajelor și a sistemului osos, îți recomandăm ArtroStop, ce conține un complex de colagen și vitamina C.

Sursa: http://www.rehaborthopedicmedicine.com/noisy-joints.php