Grija pentru sănătatea articulațiilor nu este doar în seama persoanelor în vârstă

thin

14 octombrie 2022


Grija pentru sănătatea articulațiilor

Nu trebuie să aștepți ca articulațiile să te doară pentru a începe să ai grijă de acestea. Este important să acordăm atenție articulațiilor de timpuriu, pentru a le menține flexibilitatea pe o perioadă îndelungată. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să  te bucuri de sănătatea articulațiilor la orice vârstă!

Menține o greutate optimă

A avea o greutate corespunzătoare este important pentru a nu accentua procesul de degenerare a cartilajului articular. Kilogramele în plus afectează organismul pe termen lung, punând presiune asupra articulațiilor genunchilor, șoldurilor și spatelui. Cu cât greutatea corporală este mai mare, cu atât articulațiile sunt supuse unei presiuni mai ridicate. De aceea, este important să te menții în formă de-a lungul vieții, iar astfel te vei bucura mai mult timp de articulații flexibile.

Mănâncă sănătos

Atunci când ești tânăr, regimul alimentar este de multe ori haotic, din cauza programului încărcat. Încearcă să faci mici schimbări în dieta ta, incluzând, de exemplu, câteva alimente foarte nutritive precum:

  • Fructele de pădure
  • Nucile
  • Legumele cu frunze verzi

Acestea au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, susținându-ți sănătatea articulațiilor. De asemenea, somonul conține acizi grași Omega-3, ce reduc durerea și rigiditatea articulară. O dietă sănătoasă te va ajuta să îți menții greutatea și îți va furniza necesarul de nutrienți de care au nevoie articulațiile tale.

Fă sport regulat

Mușchii puternici susțin articulațiile, iar articulațiile puternice susțin mușchii. Fără forță musculară, articulațiile sunt supuse unei presiuni suplimentare. Dacă mergi la sală și faci doar cardio, adaugă în programul tău de  antrenamentși ridicarea de greutăți. Aceste exerciții ajută la dezvoltarea forței musculare. Dacă nu ai timp să mergi la sală, ia în considerare să faci exerciții fizice cu greutăți acasă.

Nu uita că articulațiile tale se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce îmbătrânim,  cartilajul, care are rolul de a absorbi șocurile de la nivelul articulațiilor, se deteriorează, ceea ce favorizează apariția unor afecțiuni precum osteoartrita. Distrugerea cartilajului este un proces ireversibil, de aceea prevenția este foarte importantă.

Adoptarea, din timp, a unui stil de viață sănătos și completarea dietei alimentare cu ArtroStop, un complex de colagen tip I hidrolizat, colagen tip II nedenaturat și vitamina C, sunt importante pentru sănătatea articulațiilor tale.

Sursa:

https://forteelements.com/focusing-joint-health-not-just-elderly/