Oferă articulațiilor tale îngrijirea de care au nevoie în sezonul rece

thin

19 octombrie 2022


În sezonul rece, poți simți deseori durere și rigiditate articulară, în special atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. Unul dintre motivele care ar putea explica apariția acestor dureri este scăderea presiunii barometrice, care determină tendoanele, mușchii și țesuturile din jur să se extindă.

Articulațiile împreună cu oasele, tendoanele și mușchii formează aparatul locomotor, ce are rolul de a ne permite deplasarea și de a proteja organele vitale. Articulațiile sunt responsabile de mișcarea diferitelor segmente ale corpului fără frecarea suprafețelor osoase. Drept urmare, articulațiile ne sunt necesare în fiecare moment al vieții noastre, iar vremea rece ne poate afecta flexibilitatea acestora.

Citește mai departe ce poți face pentru a evita durerile articulare în sezonul rece!

Cauzele durerilor articulare

Potrivit my.clevelandclinic.org, persoanele predispuse la dureri articulare sunt cele care au suferit anterior lovituri în zonele articulare, care fac efort fizic intens, care au artrită sau alte afecțiuni articulare, care se confruntă cu depresie, anxietate sau stres sau care sunt supraponderale. Iată, așadar, care sunt cauzele care pot duce la apariția durerilor articulare:

  • Osteoartrita se dezvoltă după ani de uzură a unei articulații și este caracterizată de deteriorarea cartilajului. Fără cartilaj, oasele vin în contact unul cu celălalt, provocând eroziune și dureri articulare.. Osteoartrita se dezvoltă treptat și se manifestă de obicei la vârsta mijlocie.
  • Artrita reumatoidă este o boală autoimună. Ce-i declanșează apariția este necunoscut, dar sistemul imunitar atacă membrana sinovială care se inflamează, stare patologică denumită sinovită. Pe măsură ce boala progresează, membrana sinovială se îngroașă cu o acumulare de celule imunitare, numite panus, provocând eroziunea osului și a cartilajului. Articulația devine inflamată, umflată și dureroasă .
  • Guta este o afecțiune cauzată de acumularea de acid uric în țesuturi și sânge, ceea ce cauzează durere acută și inflamație. De obicei, zona afectată este degetul mare de la picior.
  • Bursita se manifestă prin inflamația săculeților cu lichid de la nivelul articulațiilor (de obicei, afectează genunchii, șoldurile, coatele și umerii).
  • Infecțiile virale și acestea pot cauza dureri articulare.
  • Tendinita este o inflamație a tendoanelor și afectează în special cotul, călcâiul și umerii.

Soluții pentru articulații sănătoase

Îți poți proteja articulațiile prin metode simple, cu ajutorul cărora vei evita durerile și disconfortul articular. Iată ce poți face pentru a avea grijă de articulații în sezonul rece și a evita bolile articulației:

  • Poartă haine groase, pentru a menține o temperatură optimă corporală
  • Fă exerciții fizice regulat, pentru a păstra flexibilitatea articulară
  • Menține o greutate adecvată, pentru a evita presiunea excesivă asupra articulațiilor, în special asupra genunchilor
  • Fă exerciții de stretching înainte de sport, pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea
  • După efort fizic intens, aplică prosoape calde pe zonele dureroase, pentru a-ți relaxa mușchii
  • Odihnește-te suficient și menține un stil de viața sănătos
  • Folosește suplimente pentru articulații, care contribuie la menținerea sănătății acestora

Recomandarea noastră este ArtroStop, formulă ce conține colagen de tip I hidrolizat, colagen tip II nedenaturat și Vitamina C, special concepută pentru a oferi sprijin persoanelor cu un stil de viață activ.

Sursa:

Joint Pain: Symptoms, Causes, and Treatment (clevelandclinic.org)