Categorii
Blog

Oferă articulațiilor tale îngrijirea de care au nevoie în sezonul rece

În sezonul rece, poți simți deseori durere și rigiditate articulară, în special atunci când temperaturile sunt foarte scăzute. Unul dintre motivele care ar putea explica apariția acestor dureri este scăderea presiunii barometrice, care determină tendoanele, mușchii și țesuturile din jur să se extindă.

Articulațiile împreună cu oasele, tendoanele și mușchii formează aparatul locomotor, ce are rolul de a ne permite deplasarea și de a proteja organele vitale. Articulațiile sunt responsabile de mișcarea diferitelor segmente ale corpului fără frecarea suprafețelor osoase. Drept urmare, articulațiile ne sunt necesare în fiecare moment al vieții noastre, iar vremea rece ne poate afecta flexibilitatea acestora.

Citește mai departe ce poți face pentru a evita durerile articulare în sezonul rece!

Cauzele durerilor articulare

Potrivit my.clevelandclinic.org, persoanele predispuse la dureri articulare sunt cele care au suferit anterior lovituri în zonele articulare, care fac efort fizic intens, care au artrită sau alte afecțiuni articulare, care se confruntă cu depresie, anxietate sau stres sau care sunt supraponderale. Iată, așadar, care sunt cauzele care pot duce la apariția durerilor articulare:

  • Osteoartrita se dezvoltă după ani de uzură a unei articulații și este caracterizată de deteriorarea cartilajului. Fără cartilaj, oasele vin în contact unul cu celălalt, provocând eroziune și dureri articulare.. Osteoartrita se dezvoltă treptat și se manifestă de obicei la vârsta mijlocie.
  • Artrita reumatoidă este o boală autoimună. Ce-i declanșează apariția este necunoscut, dar sistemul imunitar atacă membrana sinovială care se inflamează, stare patologică denumită sinovită. Pe măsură ce boala progresează, membrana sinovială se îngroașă cu o acumulare de celule imunitare, numite panus, provocând eroziunea osului și a cartilajului. Articulația devine inflamată, umflată și dureroasă .
  • Guta este o afecțiune cauzată de acumularea de acid uric în țesuturi și sânge, ceea ce cauzează durere acută și inflamație. De obicei, zona afectată este degetul mare de la picior.
  • Bursita se manifestă prin inflamația săculeților cu lichid de la nivelul articulațiilor (de obicei, afectează genunchii, șoldurile, coatele și umerii).
  • Infecțiile virale și acestea pot cauza dureri articulare.
  • Tendinita este o inflamație a tendoanelor și afectează în special cotul, călcâiul și umerii.

Soluții pentru articulații sănătoase

Îți poți proteja articulațiile prin metode simple, cu ajutorul cărora vei evita durerile și disconfortul articular. Iată ce poți face pentru a avea grijă de articulații în sezonul rece și a evita bolile articulației:

  • Poartă haine groase, pentru a menține o temperatură optimă corporală
  • Fă exerciții fizice regulat, pentru a păstra flexibilitatea articulară
  • Menține o greutate adecvată, pentru a evita presiunea excesivă asupra articulațiilor, în special asupra genunchilor
  • Fă exerciții de stretching înainte de sport, pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea
  • După efort fizic intens, aplică prosoape calde pe zonele dureroase, pentru a-ți relaxa mușchii
  • Odihnește-te suficient și menține un stil de viața sănătos
  • Folosește suplimente pentru articulații, care contribuie la menținerea sănătății acestora

Recomandarea noastră este ArtroStop, formulă ce conține colagen de tip I hidrolizat, colagen tip II nedenaturat și Vitamina C, special concepută pentru a oferi sprijin persoanelor cu un stil de viață activ.

Sursa:

Joint Pain: Symptoms, Causes, and Treatment (clevelandclinic.org)

Categorii
Blog

Grija pentru sănătatea articulațiilor nu este doar în seama persoanelor în vârstă

Nu trebuie să aștepți ca articulațiile să te doară pentru a începe să ai grijă de acestea. Este important să acordăm atenție articulațiilor de timpuriu, pentru a le menține flexibilitatea pe o perioadă îndelungată. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să  te bucuri de sănătatea articulațiilor la orice vârstă!

Menține o greutate optimă

A avea o greutate corespunzătoare este important pentru a nu accentua procesul de degenerare a cartilajului articular. Kilogramele în plus afectează organismul pe termen lung, punând presiune asupra articulațiilor genunchilor, șoldurilor și spatelui. Cu cât greutatea corporală este mai mare, cu atât articulațiile sunt supuse unei presiuni mai ridicate. De aceea, este important să te menții în formă de-a lungul vieții, iar astfel te vei bucura mai mult timp de articulații flexibile.

Mănâncă sănătos

Atunci când ești tânăr, regimul alimentar este de multe ori haotic, din cauza programului încărcat. Încearcă să faci mici schimbări în dieta ta, incluzând, de exemplu, câteva alimente foarte nutritive precum:

  • Fructele de pădure
  • Nucile
  • Legumele cu frunze verzi

Acestea au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, susținându-ți sănătatea articulațiilor. De asemenea, somonul conține acizi grași Omega-3, ce reduc durerea și rigiditatea articulară. O dietă sănătoasă te va ajuta să îți menții greutatea și îți va furniza necesarul de nutrienți de care au nevoie articulațiile tale.

Fă sport regulat

Mușchii puternici susțin articulațiile, iar articulațiile puternice susțin mușchii. Fără forță musculară, articulațiile sunt supuse unei presiuni suplimentare. Dacă mergi la sală și faci doar cardio, adaugă în programul tău de  antrenamentși ridicarea de greutăți. Aceste exerciții ajută la dezvoltarea forței musculare. Dacă nu ai timp să mergi la sală, ia în considerare să faci exerciții fizice cu greutăți acasă.

Nu uita că articulațiile tale se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce îmbătrânim,  cartilajul, care are rolul de a absorbi șocurile de la nivelul articulațiilor, se deteriorează, ceea ce favorizează apariția unor afecțiuni precum osteoartrita. Distrugerea cartilajului este un proces ireversibil, de aceea prevenția este foarte importantă.

Adoptarea, din timp, a unui stil de viață sănătos și completarea dietei alimentare cu ArtroStop, un complex de colagen tip I hidrolizat, colagen tip II nedenaturat și vitamina C, sunt importante pentru sănătatea articulațiilor tale.

Sursa:

https://forteelements.com/focusing-joint-health-not-just-elderly/

Categorii
Blog

De ce trosnesc articulațiile? Când ar trebui să te îngrijorezi

De multe ori, atunci când ne mișcăm, simțim că articulațiile trosnesc. Cauza? Bulele de azot și dioxid de carbon din lichidul sinovial care se blochează, apoi sunt eliberate în timpul anumitor mișcări. De regulă, dacă articulațiile trosnesc nu trebuie să ne îngrijorăm, cu condiția ca acest lucru să nu fie cauzat de o lovitură sau o de o problemă medicală. Totuși, există situații când aceste zgomote pot indica o prezența unei afecțiuni. Află mai departe care sunt simptomele!

Articulații dureroase

Zgomotul produs de articulații poate fi rezultatul unei deteriorări a cartilajului și a osului. Diferite tipuri de artrită cauzează inflamație, care afectează mișcarea articulațiilor. De exemplu, osteoartrita este o afecțiune ce apare pe măsură ce îmbătrânim. Cartilajul este afectat, ceea ce duce la umflare și durere, iar dacă stratul protector al articulației este distrus, atunci zgomotul va fi însoțit și de durere.

Inflamație, durere și pocnituri ale articulațiilor

Meniscul este un strat subțire de cartilaj, poziționat între articulațiile femurului și tibie. Dacă acel cartilaj este distrus, marginile rupte pot fi prinse în timpul mișcării, ceea ce cauzează inflamație, durere și pocnituri ale articulațiilor.

Durere în spatele rotulei

O durere surdă simțită în spatele rotulei, însoțită de obicei de un scârțâit în timpul mișcării, poate indica prezența unei leziuni sau poate fi un semn al uzurii.

Dacă experimentezi una din cele trei simptome prezentate mai sus, este recomandat să te adresezi medicului specialist. E important să afli cauza pentru care articulațiile trosnesc și te dor, deoarece aceste simptome pot indica prezența unor afecțiuni.

Cum să îți menții sănătatea articulațiilor

Pentru a-ți proteja articulațiile, menține un stil de viață sănătos, care include:

  1. Păstrează o greutate optimă. Greutatea în exces pune presiune asupra articulațiilor.
  2. Fii activ. Exercițiile fizice regulate asigură mobilitatea articulațiilor.
  3. Mănâncă sănătos. O alimentație echilibrată te ajută să te menții în formă.

Pentru funcționarea normală a cartilajelor și a sistemului osos, îți recomandăm ArtroStop, ce conține un complex de colagen și vitamina C.

Sursa: http://www.rehaborthopedicmedicine.com/noisy-joints.php

Categorii
Blog

Durerea de genunchi – simptome pe care nu trebuie să le ignori. Iată ce trebuie să faci!

Durerea de genunchi este o problemă ce afectează oameni de toate vârstele. Aceasta poate fi cauzată de efort fizic intens, poate fi consecința unei rupturi de ligament sau de cartilaj sau un simptom al artritei, al gutei sau al unei infecții. Dacă ai un stil de viață ce necesită efort fizic, te poți confrunta cu dureri de intensitate mică, care pot fi atenuate prin fizioterapie sau genunchiere.

De asemenea, pe măsură ce îmbătrânim, pot apărea dureri în zona genunchilor. Unele sunt minore, cauzate de o poziție greșită în timpul odihnei sau de workout mai intens, iar altele sunt mai acute și pot indica prezența unor afecțiuni.

Citește mai departe care sunt principale simptome pe care nu trebuie să le ignori!

1.   Genunchiul trosnește

Când genunchiul trosnește, este posibil să existe o leziune a cartilajului. Acestea sunt destul de frecvente mai atunci când facem sport. Alături de acest simptom, există și alți indicatori ai unei probleme ce poate afecta ligamentul:

  • Durere bruscă și acută la nivelul genunchiului
  • Durere ce persistă în timpul mersului
  • Umflătură a genunchiului

O altă cauză pentru care genunchiul trosnește este ruptura de menisc. Aceasta se poate produce odată cu leziunea de ligament și este cauzată de mișcări bruște efectuate, de exemplu, în timpul activității fizice. Alte simptome ce însoțesc ruptura de menisc:

  • Durere de genunchi și disconfort ce se acutizează
  • Lipsa de flexibilitate a genunchiului

2.   Genunchiul se umflă

Genunchiul se umflă fără să te fi lovit în prealabil? Cea mai frecventă cauză pentru care se petrece acest lucru este artrita piciorului. Este o afecțiune cronică ce se înrăutățește în timp. Pe lângă umflarea genunchiului, mai poți simți și:

  • Dificultate de a-ți îndoi genunchiul la maximum
  • Durere
  • Lipsă de mobilitate
  • Capacitate limitată de a-ți mișca genunchiul
  • Slăbiciune în zona genunchiului

3.   Genunchiul te doare atunci când urci scările

După un workout mai intens, poți simți că e mai greu decât de obicei să îți miști genunchiul. Când urci scările, simți o durere acută în zona genunchiului? Senzația poate fi cauzată de o problemă a cartilajului rotulei, determinată de osteoartrită sau de condropatie patelară, afecțiunea denumită și genunchiul alergătorului. Alături de durerea pe care o simți în timp ce urci scările, mai poți experimenta și aceste simptome:

  • Senzația că genunchiul trosnește
  • Durere ce se intensifică după o perioadă prelungită de repaus, stat în picioare sau activitate fizică
  • Umflare sau sensibilizare a zonei

4.   Genunchiul e instabil

Atunci când faci o mișcare bruscă, genunchiul se poate disloca, iar acest lucru este însoțit de ligamente rupte sau leziuni ale nervilor. Alte simptome pe care le poți experimenta sunt:

  • Umflarea și durerea genunchilor
  • Arie limitată de mișcare
  • Lipsa de stabilitate a genunchiului

Iată cum poți ameliora durerea de genunchi

Primele măsuri pe care le poți lua atunci când te confrunți cu durerea de genunchi sunt:

  • Încearcă să nu pui multă presiune pe genunchi
  • Evită să stai mult timp în picioare
  • Pune gheață pe locul dureros timp de 20 de minute pe zi, la 3 ore
  • Folosește bandaje compresive pentru genunchi

De asemenea, îți recomandăm și ArtroStop Cremă, ce oferă senzația de confort la nivelul articulațiilor.

Când ar trebui să te adresezi medicului

Acordă atenție acestor simptome, iar dacă ele persistă, adresează-te medicului specialist:

  • Când simți că genunchiul este instabil
  • Când genunchiul este umflat
  • Când nu îți poți întinde sau îndoi genunchiul
  • Când zona genunchiului este febrilă
  • Când te-ai lovit la genunchi iar durerea este intensă.

Medicul va evalua simptomele și va stabili un plan de tratament. Pentru ameliorarea simptomelor, este posibil ca specialistul să recomande măsuri non-chirurgicale precum fizioterapia, iar dacă medicul decide, atunci afecțiunile vor fi tratate pe cale chirurgicală.

Surse:

https://orthotoc.com/types-of-knee-pain-you-shouldnt-ignore/

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/knee-pain/symptoms-causes/syc-20350849

https://www.nhs.uk/conditions/knee-pain/